Ecosat

Scrubere si camine pentru statii de pompare

Scruberele sunt echipamente speciale in care principiul de funcționare se bazează pe pulverizarea de lichid în fluxul de aer ce conține impuritățile care trebuie îndepărtate. În timpul acestei faze de interacțiune dintre lichid și gaz, se produce “capturarea“ particulelor solide din gaz. Particulele mai grele se depun in rezervorul de apă . Apa din colectorul de apă se filtrează cu ajutorul unei pompe și este recirculată în scruber.

Această fază se desfășoară în primul compartiment al scruberului. Dacă este necesar, fluxul de aer care mai conține particule cu dimensiuni grosiere trece printr-un filtru mecanic, după care aerul curat părăsește scruberul; Aceasta se petrece în al doilea compartiment al scruberului. Aceste hidrofiltre / scrubere pot vehicula debite de la 2 500 m3/h până la 50 000 m3/h.

Statiile de pompare sunt echipamente utilizate pentru transferarea apelor menajere cu sau fara materii fecaloide catre receptori amplasati la cote superioare fata de nivelul de intrare al apei in statia propriu-zisa (zone scufundate, canalizare in deal).

Baza de proiectare

Statiile de pompare executate din poliesteri armati cu fibra de sticla sunt executate conform standardului european EN 12050-1 Statii de pompare a apelor uzate pentru cladiri si terenuri.

Caracteristici

– Statiile de pompare au rolul de a prelua si pompa toate tipurile de apa uzata. Statia de pompare este compusa dintr-un bazin cilindric realizat din PAFS si echipata cu pompe submersibile si accesorii (tevi, supape, vane,guri de vizitare, platforma de lucrusi odihna, scari de acces, suporti de pompe, tablou de automatizare).

– Pentru a determina volumul util al caminului pompelor, caracteristicile pompelor si ale tuburilor de refulare, trebuie sa cunoastem elemente cum ar fi: debitul orar de varf, existenta unor debite mari de apa meteorica, inaltimea de pompare si timpul de sedimentare al namolurilor.